Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Pse parket PVC sportiv gradualisht do të zëvendësojnë dyshemetë sportive të drurit të ngurtë

Views:10 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-06-01 Origjina: Faqja

Përdorimi i dyshemesë PVC për të shtruar vendet sportive po tregon një trend në rritje, veçanërisht në vendet e konkurrencës profesionale, universitetet, vendet sportive të shkollës fillore dhe të mesme dhe vendet e trajnimit. Atëherë, pse dyshemeja sportive PVC gradualisht zëvendëson dyshemetë tradicionale të sporteve prej druri të ngurtë?

 

Dyshemeja sportive prej druri të ngurtë duhet të konsiderohet si një dysheme druri më tradicionale sportive, e cila është e ndryshme nga dyshemeja sportive e përbërë. Kati i sporteve prej druri të ngurtë i referohet terrenit sportiv ku paneli është bërë nga shkrimet.

 

Dyshemeja sportive PVC është një lloj dysheme sportive e zhvilluar posaçërisht për vendet sportive duke përdorur materiale klorur polivinili. Në mënyrë të veçantë, ai përdor klorur polivinil dhe rrëshirë kopolimerin e saj si lëndën kryesore të papërpunuar, dhe shton mbushës, plastifikues, stabilizues, ngjyrues dhe materiale të tjera ndihmëse. , Në një substrate të vazhdueshme të ngjashme me fletën, ajo prodhohet nga procesi i veshjes ose nga procesi i kalendarit, nxjerrjes ose nxjerrjes. Në përgjithësi është e petëzuar nga një strukturë me shumë shtresa, duke përfshirë përgjithësisht një shtresë rezistente ndaj konsumit (përfshirë trajtimin UV), një shtresë me fibra qelqi, një shtresë elastike shkumë, një shtresë bazë, etj.

 

Dyshemeja sportive PVC përdoret gjerësisht, dhe gara të ndryshme ndërkombëtare si Lojërat Olimpike kanë caktuar dysheme sportive PVC. Mund të shihet se perspektiva e tregut për këtë lloj dyshemeje sportive PVC është shumë e gjerë.

 

1. Krahasimi i kostos së projektit: Kostoja e parketit të përgjithshëm profesional të basketbollit prej druri të fortë dhe trajnimi i dyshemesë prej druri të ngurtë është më shumë se 400 juanë për metër katror, ​​ndërsa kostoja e projektit të dyshemeve sportive PVC profesionale dhe jo-profesionale është vetëm 100-300 juan për metër katror. ndërmjet.

 

2. Krahasimi i shpejtësisë së ndërtimit: Në përgjithësi, ndërtimi i një dysheme druri të ngurtë në fushë basketbolli zgjat 15-20 ditë, ndërsa ndërtimi i zamit sportiv të dyshemesë Wuxi kërkon 5-7 ditë për të përfunduar.

 

3. Krahasimi i kërkesave për mirëmbajtje: dyshemeja prej druri të ngurtë nuk mirëmbahet, është e lehtë për t’u çarë, deformuar, molë, gërvishtje, lagështirë dhe nuk mund të vendoset jashtë, dhe sipërfaqja e dyshemesë së fushës sportive plastike PVC ka aftësinë të eleminoni ndotjen e jashtme, siç është ndotja sipërfaqësore, përdorni një pastrues të pastër, Thjesht pastroni me ujë të pastër. Papastërtia e çelësit mund të pastrohet me detergjent neutral. Modeli gjashtëkëndor i shtresës së poshtme të pvc të mbyllur me një pore trajtohet me shtrëngim, i papërshkueshëm nga uji, myk dhe antibakterial, në mënyrë që produkti vetë të ketë një pengesë vet-mbrojtëse, duke rritur kështu funksionin e vetë-shkarkimit të produktit.

 

4. Krahasimi i përputhjes së ngjyrave: Dyshemeja e fortë sportive prej druri ka një ngjyrë të vetme, ndërsa dyshemeja sportive PVC ka një larmi ngjyrash, e cila është e përshtatshme për përputhjen e rastësishme dhe nuk kufizohet nga dyshemeja dhe vendi i ngjarjes.