Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Ku mund të vendoset dyshemeja PVC direkt

Views:20 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-04-13 Origjina: Faqja

Dyshemeja PVC është një nga materialet më të njohura të dekorimit të dyshemesë për momentin. Përdoret kryesisht në spitale, shkolla, zyra, seminare fabrikash, lokale sportive, etj. Sot, unë kryesisht do t'ju flas për terrenin në të cilin mund të vendoset direkt dyshemeja PVC. 

Dysheme e përgjithshme çimentoje

Para së gjithash, themelet e zakonshme të betonit të çimentos mund të vendosen pa ndërtim vetë-nivelues. Dyshemetë PVC mund të vendosen, pavarësisht nëse ato janë mbështjellë ose dysheme fletësh, por themeli duhet të jetë: pa rërë, pa zbrazje, pa plasaritje dhe forcë të mirë në tokë, të ngurta dhe të forta; kërkesat për lagështinë e tokës: më pak se 4.5%; Gabim 2 mm brenda 2 metrash; pa yndyrë, bojë, bojë, ngjitës, tretësirë ​​kimike dhe bojë me ngjyrë në tokë. Nëse kërkesat e mësipërme nuk plotësohen, atëherë duhet të bëhet vetë-nivelimi.

Dysheme me pllaka 

Themeli i pllakave gjithashtu mund të vendoset drejtpërdrejt me dysheme PVC, por është më mirë të zgjidhni një dysheme plastike ose dysheme bllokuese SPC me një trashësi prej 2 mm ose më shumë, përndryshe, pas përfundimit të ndërtimit, do të shihni gjurmë të dukshme të nyjet e dyshemesë me pllaka.

Sipërfaqja e dyshemesë prej druri

Sipërfaqja e dyshemesë prej druri mund të shtrohet drejtpërdrejt me dysheme PVC. Për shkak të qëndrueshmërisë së dobët të dyshemesë prej druri, rekomandohet të përdorni ngjitës të bardhë dhe pluhur druri për të riparuar nyjet e dyshemesë dhe sipërfaqen e dyshemesë. Pas shtrimit të dyshemesë PVC, nëse dyshemeja plastike është shumë e hollë, sipërfaqja do të jetë shumë e hollë. Ka shenja të qepura. Sipërfaqja e dyshemesë prej druri nuk mund të jetë konstruksion vetë-nivelues.

Dysheme çeliku

Ndërtimi vetë-nivelues nuk lejohet në sipërfaqen e pllakës së çelikut. Shtë e mundur të vendosni direkt mbi dyshemenë e PVC. Vini re se saldimet dhe nyjet e pllakës së çelikut duhet të riparohen me stuko dhe të zbuten para se të vendosni dyshemenë e PVC. Sidoqoftë, sipërfaqja e dyshemesë së shtruar është e pabarabartë. Për ata me modele të stampuara në sipërfaqen e pllakës së çelikut, sipërfaqja e

Terren vetoksidues epoksi. 

Dyshemet epokside nuk mund të jenë konstruksion direkt vetë-nivelues. Nëse kërkohet ndërtimi i vetë-nivelimit, do të ndodhin probleme delamination. Ndërtimi i dyshemesë PVC mund të kryhet drejtpërdrejt. Sipërfaqja e dyshemesë duhet të ashpërsohet para ndërtimit, dhe toka e lyer me yndyrë duhet të heqë trajtimin me yndyrosje përpara se të vendosni dyshemenë e PVC.

imazh