Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Cilat janë kërkesat për bazamentin për instalimin e dyshemesë prej gome PVC të mbështjellë

Views:51 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2020-07-13 Origjina: Faqja

Kërkesat për instalimin e dyshemesë prej gome të mbështjellë PVC në tokën e themelit: toka është e sheshtë, pa rërë ose pluhur.

Në përgjithësi, ata që kanë nevojë të instalojnë dysheme gome PVC të mbështjellë do të bëjnë nivelimin e çimentos vetë-niveluese të të gjithë tokës. Pas rrafshimit të tokës, dyshemeja prej gome me mbështjellje PVC mund të shtrohet. Projekti i dyshemesë prej gome mbështjellë PVC që del në këtë mënyrë është i kualifikuar.

1. Duhet të theksohet niveli i vetë-nivelimit të çimentos: niveli i themelit duhet të trajtohet së pari, pastaj pastroni agjentin e ndërfaqes dhe derdhni materialin e vetë-nivelimit të çimentos në agjentin e ndërfaqes së shtresës së furçës. (Pastrimi i agjentit të ndërfaqes është një kërkesë e vështirë për vetë-nivelimin, e cila mund të ngurtësojë tokën dhe të sigurojë që shtresa e vetë-nivelimit të çimentos dhe shtresa origjinale e tokës së themelit nuk delaminohen dhe plasariten lehtë)

2. Kati i çimentos: Dyshemeja prej PVC nuk mund të shtrohet drejtpërdrejt në dyshemenë prej betoni, sepse toka është e ashpër, bëhet lehtë për sallata dhe pluhur, dhe dyshemeja pastrohet me ngjitës me një kruajtëse. Extremelyshtë jashtëzakonisht e lehtë të shkaktohet degumming dhe blistering e dyshemesë. Ndikon gjithashtu në estetikën e materialit të mbështjellë dhe dyshemesë PVC, e cila çon drejtpërdrejt në dështimin e projektit.

3. Kati i pllakave: Ngjitësja e dyshemesë PVC mund të shtrohet; dyshemeja e pllakave duket e lëmuar në dyshemenë e pllakave, por pllakat kanë nyje pllakash dhe ekziston një ndryshim në lartësi midis secilës dysheme të pllakës dhe dyshemesë së veçantë. Do të ketë një gjurmë të pllakave qeramike në projektin e dyshemesë PVC të mbështjellë në këtë mënyrë. Përveç kësaj, hendeku midis pllakave qeramike do të shkaktojë edhe flluska lokale të ngjitësit të dyshemesë PVC, e cila ndikon në pamjen dhe gjithashtu ndikon në jetën e shërbimit.