Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Teknologjia e ndërtimit të dyshemesë PVC (1

Views:59 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2020-09-27 Origjina: Faqja

1. Testimi i dyshemesë Përdorni një matës të temperaturës dhe lagështisë për të provuar temperaturën dhe lagështinë. Temperatura e brendshme dhe temperatura e sipërfaqes duhet të jenë 15 ℃, dhe konstruksioni nuk duhet të jetë nën 5 ℃ dhe mbi 30. I përshtatshëm për ndërtim, lagështia relative duhet të jetë ndërmjet 20% -75%. Përdorni testuesin e përmbajtjes së lagështisë për të zbuluar përmbajtjen e lagështisë së shtresës bazë, përmbajtja e lagështisë së shtresës bazë duhet të jetë më pak se 3%. Fuqia e shtresës bazë nuk duhet të jetë më e ulët se sa kërkesa e forcës së betonit C-20, përndryshe vetë-nivelimi i përshtatshëm duhet të përdoret për të forcuar rezistencën. Rezultati i testimit me një testues të fortësisë duhet të jetë që fortësia e sipërfaqes së shtresës bazë të mos jetë më e vogël se 1.2 MPa. Për ndërtimin e materialeve të dyshemesë PVC, pabarazia e shtresës bazë duhet të jetë më pak se 2 mm brenda intervalit të një vizore prej 2 metrash, përndryshe, vetë-nivelimi i duhur duhet të përdoret për nivelimin.

2. Para-trajtimi i dyshemesë: Përdorni një mulli dyshemeje prej më shumë se 1,000 watt me jastëkët e duhur të bluarjes për të lustruar dyshemenë në tërësi, për të hequr bojën, ngjitësin dhe mbetjet e tjera, parcelat e ngritura dhe të lirshme, dhe parcelat me gropa. Hiq Përdorni një fshesë me korrent industriale me më pak se 2000 watt për të pastruar me vakum dhe pastruar dyshemenë. Për çarje në dysheme, brinjët përforcues të çelikut të pandryshkshëm dhe sipërfaqja ngjitëse e papërshkueshme nga uji poliuretani mund të mbulohen me rërë kuarci për riparim.

3. Vetë-nivelimi i shtresës së bazës ndërtimore me bazën thithëse siç është shtresa e nivelit të betonit dhe llaçit të çimentos së pari duhet të përdorë agjentin e trajtimit të ndërfaqes me shumë qëllime për të holluar me ujë në një raport prej 1: 1, dhe pastaj bazën e vulosjes. Për nënshtresat jo-absorbuese të tilla si pllaka, terrazo, mermer, etj., Rekomandohet të përdorni një agjent të dendur të trajtimit të ndërfaqes për abetaren. Nëse përmbajtja e lagështisë së shtresës bazë është shumë e lartë (> 3%) dhe kërkohet menjëherë ndërtimi, mund të përdoret trajtimi i ndërfaqes epoksi, por premisa është që përmbajtja e lagështisë së shtresës bazë të mos kalojë 8%. Agjenti i trajtimit të ndërfaqes duhet të zbatohet në mënyrë uniforme pa rrjedhje të dukshme. Pasi sipërfaqja e agjentit të trajtimit të ndërfaqes të thahet në ajër, hapi tjetër i ndërtimit të vetë-nivelimit mund të kryhet.

E katërta, vetë-niveluese e ndërtimit-përzierjes

Vendosni një paketë vetë-nivelimi në një kovë përzierjeje të mbushur me ujë të pastër sipas raportit të specifikuar ujë-çimento dhe përziejeni ndërsa derdhni. Në mënyrë që të sigurohet vetë-nivelim dhe përzierje uniforme, duhet të përdoret një stërvitje elektrike me shpejtësi të ulët me një mikser të veçantë për përzierjen. Llokoçisni në një slurrë uniforme pa gunga, lëreni të qëndrojë dhe piqet për rreth 3 minuta, pastaj përzieni përsëri përsëri. Sasia e ujit të shtuar duhet të jetë saktësisht në përputhje me raportin ujë-çimento (ju lutemi referojuni manualit përkatës të vetë-nivelit). Shumë pak ujë do të ndikojë në rrjedhshmërinë, dhe shumë ujë do të zvogëlojë forcën pas shërimit.   

         Vetë-leveling hedhjen e ndërtimit 

Hidhni slurrën e përzier vetë-niveluese në dyshemenë e ndërtimit, ajo do të rrjedhë vetvetiu dhe do të rrafshojë tokën. Nëse trashësia është ≤ mm, duhet të kruhet me një kruajtës të veçantë dhëmbësh. Më pas, personeli i ndërtimit duhet të vendosë thumba speciale, të hyjë në terrenin e ndërtimit dhe të rrokulliset butësisht në sipërfaqen e vetë-leveling me një cilindër të veçantë të rrafshit të vetë-leveling të ajrit për të lëshuar ajrin e përzier në përzierje për të shmangur sipërfaqen e pikuar të flluskës dhe lartësinë e ndërfaqes ndryshim Ju lutemi mbylleni sitin menjëherë pas përfundimit të ndërtimit. Forbiddenshtë e ndaluar të ecni brenda 5 orësh, dhe të shmangni sendet e rënda brenda 10 orësh. Dyshemeja PVC mund të vendoset pas 24 orësh. Për ndërtimin e dimrit, dyshemeja duhet të vendoset 48 orë pas ndërtimit të vetë-nivelit. Nëse kërkohet bluarja e imët dhe lustrimi i vetë-nivelit, ajo duhet të kryhet 12 orë pas ndërtimit të vetë-nivelit.