Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Karakteristikat teknike profesionale të dyshemesë sportive PVC

Views:6 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-06-01 Origjina: Faqja

1. Çështjet e komoditetit

         Sipërfaqja e dyshemesë sportive PVC të thesarit sportiv mund të deformohet mesatarisht kur ndikohet, ashtu si një dyshek i mbyllur me ajër brenda. Kur bini ose rrëshqitni, efekti i amortizimit i siguruar nga teknologjia e mbështjelljes hermetike të ajrit mund të minimizojë dëmtimet e Sporteve.

2. Problemi i dridhjes

   Dridhja i referohet diapazonit të deformimit të dyshemesë për shkak të ndikimit. Sa më i madh të jetë niveli i dridhjeve, aq më shumë ka të ngjarë të shkaktojë fraktura. Ekzistojnë dy lloje të dridhjeve: dridhje pikësore dhe dridhje regjionale.

3. Problemi i thithjes së dridhjeve

        Impulsi i formuar nga njerëzit gjatë stërvitjes do të prodhojë dridhje në sipërfaqen e dyshemesë sportive PVC. Struktura e dyshemesë duhet të ketë funksionin e thithjes së goditjes, që do të thotë se dyshemeja duhet të ketë performancën e thithjes së energjisë së ndikimit. Reagimi i atletëve në dyshemenë sportive PVC Forca e ndikimit është shumë më e vogël se lëvizja në tokë të fortë, siç është toka e çimentos. Kjo është: kur një atlet kërcen dhe bie në dysheme, të paktën 53% e ndikimit duhet të absorbohet nga dyshemeja, në mënyrë që të mbrojë nyjen e kyçit të këmbës, meniskut, palcës kurrizore dhe trurit të atletit, në mënyrë që njerëzit të mos jenë preken gjate ushtrimeve. lënduar Funksioni i tij mbrojtës gjithashtu konsideron që një person nuk mund të ndikojë tek personat fqinjë kur lëviz në dyshemenë sportive PVC. Ky është koncepti i thithjes së goditjes, deformimit të goditjes dhe deformimit të zgjerimit të përshkruar në standardin gjerman DIN.

4. Problemi i koeficientit të fërkimit

   Kërkimet tregojnë se 12% e basketbollistëve janë të dëmtuar gjatë procesit të kthimit in situ. Koeficienti i fërkimit të një dyshemeje sportive tregon nëse dyshemeja është shumë fërkuese (e cila zvogëlon fleksibilitetin e rrotullimit) apo është shumë e rrëshqitshme (gjë që rrit rrezikun e rrëshqitjes). Duke marrë parasysh lëvizshmërinë dhe sigurinë e atletit, koeficienti i fërkimit ndërmjet 0.4-0.7 duhet të jetë vlera më e mirë. Koeficienti i fërkimit të dyshemesë sportive PVC zakonisht mbahet midis këtij koeficienti. Koeficienti i fërkimit të dyshemesë sportive profesionale PVC është 0.57. Ka fërkime të mjaftueshme dhe të moderuara për të siguruar qëndrueshmërinë e lëvizjes duke ruajtur stabilitetin në të gjitha drejtimet e lëvizjes. Konsistenca dhe rregullsia e performancës së fërkimit për të siguruar lëvizje fleksibël dhe rrotullim në vend pa asnjë pengesë.

5. Problemi i kërcimit të topit

   Testi i topit të kërcimit është të lëshosh një basketboll nga një lartësi prej 6.6 metrash në dyshemenë e sportit për të provuar lartësinë e kërcimit të basketbollit. Këto të dhëna shprehen si përqindje dhe lartësia e kërcimit të basketbollit në dyshemenë e betonit përdoret si standard krahasimi për të pasqyruar ndryshimin e lartësisë së kërcimit. Rregullat e lojërave me top në ambiente të mbyllura kërkojnë që toka të përdoret për gara ose trajnime sportive, të tilla si basketboll dhe sporte të tjera me top siç janë veprimi i kërcimit dhe kërcimi i topit, duke kërkuar që koeficienti i krahasimit të kërcimit të topit në terren të fusha e lojës duhet të jetë më e madhe ose e barabartë me 90% e profesionistit Dyshemeja sportive PVC ka elastikitet të jashtëzakonshëm dhe të qëndrueshëm të topit. Nuk ka asnjë pikë elastike të vdekur në dysheme, dhe koeficienti i krahasimit të tij mund të arrijë deri në 98%.

6. Problemi i kthimit të energjisë sportive

   Kjo i referohet energjisë sportive të kthyer nga dyshemeja sportive PVC kur atletët ushtrojnë për të përmirësuar performancën sportive.

7. Problemi i ngarkesës së rrotullimit

        Ngarkesa mbajtëse, qëndrueshmëria dhe jeta e shërbimit e dyshemeve sportive profesionale duhet të plotësojnë kërkesat e konkurrencës dhe trajnimit. Për shembull, kur unaza e lëvizshme e basketbollit dhe objektet përkatëse sportive lëvizin në dysheme, sipërfaqja dhe struktura e dyshemesë nuk mund të dëmtohen. Ky është standardi gjerman DIN Standardet dhe konceptet e përshkruara të ngarkesës rrotulluese.