Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Masat paraprake për ndërtimin e dyshemesë sportive PVC

Views:14 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-04-13 Origjina: Faqja

Për shkak të mjedisit relativisht të ashpër në natyrë dhe ekspozimit afatgjatë ndaj diellit dhe shiut, ka shumë kërkesa për materialet e dyshemesë që janë të shtruara jashtë. Pra, cilat janë masat paraprake për vendosjen e dyshemesë sportive PVC jashtë?

1. Para ndërtimit: inspektoni shtresën e bazës së tokës. Inspektimi dhe trajtimi në tokë janë një nga hallkat më të rëndësishme në vendosjen e dyshemeve sportive PVC në natyrë. Llojet e dyshemeve janë komplekse dhe trajtimi duhet të jetë i kujdesshëm. Kërkohet që të gjitha shtresat bazë të jenë të forta, të lëmuara, të pastra, të thata, etj., Për të hequr të gjitha mbeturinat që do të ndikojnë në efektin e lidhjes së ngjitësit dy përbërës, dhe gjithashtu kërkohet që shtresa e bazës së tokës të mos ketë strukturë defektet. Për të

1. Për ndërtimin e materialeve të dyshemesë PVC në natyrë, pabarazia e shtresës bazë duhet të jetë më pak se 2 mm brenda intervalit të një vizore prej 2 metrash, përndryshe vetë-nivelimi i duhur duhet të përdoret për nivelimin (ju lutemi ndiqni vetë-nivelimin standard procesi i ndërtimit dhe kërkesat e rrepta teknike Ndërtim)

Fuqia e bazës së tokës nuk duhet të jetë më e ulët se sa kërkesa e forcës së betonit C-20, përndryshe vetë-nivelimi i përshtatshëm duhet të përdoret për të forcuar rezistencën;

3. Përdorni një testues të përmbajtjes së lagështisë për të zbuluar përmbajtjen e lagështisë së bazës së tokës, dhe përmbajtja e lagështisë së bazës duhet të jetë më pak se 2%;

4. Përdorni një testues të fortësisë për të zbuluar që ngurtësia e sipërfaqes së shtresës së bazës së tokës nuk është më e vogël se 1.2 MPa;

5. Përdorni një termometër dhe higrometër për të kontrolluar temperaturën dhe lagështinë. Temperatura e jashtme dhe temperatura e sipërfaqes duhet të jenë 15-20 ℃, dhe konstruksioni nuk duhet të jetë nën 5 ℃ dhe mbi 35. Lagështia relative e ajrit e përshtatshme për ndërtim duhet të jetë ndërmjet 20% -75%;

6. Ndërtimi specifik mund të kryhet në mënyrë fleksibile në përputhje me kushtet lokale, por duhet të plotësohen parakushtet e shtrimit të dyshemesë PVC në natyrë. 

04