Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Aftësitë e mirëmbajtjes së dyshemesë sportive PVC

Views:81 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-01-26 Origjina: Faqja

Nëse dëshironi të përdorni dysheme sportive PVC për një kohë të gjatë, përveç se i kushtoni vëmendje disa detajeve gjatë përdorimit, mirëmbajtja ditore është gjithashtu shumë e rëndësishme. Sot, unë kryesisht do të flas për disa aftësi mirëmbajtjeje dhe mirëmbajtjeje të dyshemesë sportive PVC.

1. Mbrojtja nga zjarri: Megjithëse dyshemeja sportive PVC është dysheme kundër zjarrit (B1), nuk do të thotë që dyshemeja nuk do të digjet nga fishekzjarret. Prandaj, kur njerëzit përdorin dysheme sportive PVC, mos përdorni bishta cigaresh që digjen, mbështjellje mushkonjash, etj. Hekura të gjalla dhe objekte metali me temperaturë të lartë vendosen direkt në dysheme për të parandaluar dëmtimin e dyshemesë;

2. Mirëmbajtja e rregullt e dyshemesë: Përdorni detergjent neutral për pastrimin e dyshemesë sportive PVC. Mos përdorni pastrues të fortë acidi ose alkali për të pastruar dyshemenë. Bëni punë të rregullta pastrimi dhe mirëmbajtjeje;

3. Mbrojtja nga rëra dhe zhavorri: Një dyshek mbrojtës rëre dhe zhavorri duhet të vendoset në derën e dhomës dhe sallës ku përdoret dyshemeja sportive PVC për të parandaluar që këpucët të sjellin zhavorr në dhomë dhe të mos gërvishtin sipërfaqen e dyshemesë;

4. Mbrojtja e trajtimit të sendeve: Kur trajtoni sende, veçanërisht sende të mprehta metalike në pjesën e poshtme, mos u tërhiqni në dysheme për të parandaluar dëmtimin e dyshemesë;

5. Trajtimi i ndotjes: Bojëra e njollosur, ushqimi, yndyra, etj në dyshemenë sportive PVC duhet të fshihen, dhe më pas të përdorni një detergjent të holluar për të pastruar gjurmët. Nëse printimet e mbetura të këpucëve prej lëkure të zeza janë të vështira për t'u hequr, mund të përdorni velin për ta lagur me parfum të lirshëm. Derdhni parfumin e pishës në dysheme për ta pastruar, dhe pas pastrimit, depilohuni dhe mirëmbajeni;

6. Çështjet që kanë nevojë për vëmendje: Pastrimi i dyshemesë nuk mund të përdorë topa pastrimi, thika dhe papastërti që nuk mund të pastrohen me metoda konvencionale. Konsultohuni me personat përkatës. Mos përdorni aceton, toluen dhe kimikate të tjerë pa dallim;

7. Mbrojtja kimike: shmangni sasinë e madhe të ujit që qëndron në sipërfaqen e dyshemesë për një kohë të gjatë. Nëse uji thith dyshemenë për një kohë të gjatë, ai mund të depërtojë nën dysheme dhe të shkaktojë shkrirjen e dyshemesë dhe humbjen e ngjitjes së tij. Mund të shkaktojë gjithashtu që shtresa mbrojtëse e ujit të dyllit në sipërfaqen e dyshemesë të shkaktojë dyshemenë. Ndotja, gjithashtu mund të shkaktojë që ujërat e zeza të depërtojnë në dysheme dhe të shkaktojnë njollë të dyshemesë;

8. Mbrojtja nga dielli: shmangni ekspozimin e drejtpërdrejtë në dritë të fortë dhe bëni mirë punën e vendosjes së rrezeve ultraviolet në dysheme për të parandaluar ndryshimin e ngjyrave dhe zbehjen e dyshemesë.

03