Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Mirëmbajtja e dyshemesë PVC!

Views:73 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2020-07-13 Origjina: Faqja

Me rritjen e përdorimit të dyshemeve PVC, problemet e mirëmbajtjes së dyshemeve PVC janë bërë gjithashtu më të spikatura. Shumë njësi kanë shpenzuar shumë para për modifikimin e dyshemesë PVC. Për shkak të mungesës së njohurive profesionale të mirëmbajtjes, efekti i mirëmbajtjes nuk është i dukshëm. Mirëmbajtja e papërshtatshme afatgjatë do të bëjë që dyshemeja PVC të humbasë shkëlqimin, të bëhet e verdhë, të bëhet e zezë, thyerje, etj, larg efektit të pritur dhe të ndikojë drejtpërdrejt në përdorimin e përditshëm.

 

1. Qëllimi i pastrimit dhe mirëmbajtjes:

 

1) Përmirësoni pamjen: hiqni me kohë papastërtitë e krijuara në përdorim të përditshëm, në mënyrë që dyshemeja PVC të shfaqë plotësisht pamjen e saj të jashtëzakonshme dhe shkëlqimin natyral.

 

2) Mbroni dyshemenë: mbrojeni dyshemenë PVC nga kimikatet aksidentale, shenjat e vitheve të cigareve, shtypjet e këpucëve, vajin dhe ujin, etj., Për të minimizuar konsumimin e sipërfaqes, në mënyrë që qëndrueshmëria e vetë dyshemesë të ushtrohet plotësisht, kështu zgjatja e dyshemesë Jeta e shërbimit.

 

3) Kujdes i përshtatshëm: Për shkak të strukturës kompakte të sipërfaqes dhe trajtimit të veçantë të dyshemesë PVC, kushtojini vëmendje pastrimit dhe mirëmbajtjes së përditshme, e cila mund ta bëjë dyshemenë më të lehtë për t'u kujdesur dhe zgjatur

 

2. Konsideratat infermierore:

 

1) Të gjitha llojet e papastërtive në tokë duhet të hiqen me kohë.

 

2) absolutelyshtë absolutisht e ndaluar zhytja e dyshemesë në ujë të hapur. Megjithëse disa baza përdorin ngjitës të papërshkueshëm nga uji për të ndërprerë burimin e ujit (të tilla si kullimi i dyshemesë, dhoma e ujit, etj.), Zhytja afatgjatë në ujë do të ndikojë seriozisht në jetën e shërbimit të dyshemesë. Në procesin e pastrimit, përdorni një makinë thithëse uji për të thithur ujërat e zeza në kohë.

 

3) absolutelyshtë absolutisht e ndaluar të përdorni mjete pastrimi të ashpra (të tilla si topa çeliku, jastëk pastrues, etj.) Për të parandaluar goditjen e objekteve të mprehta në dysheme.

 

4) Rekomandohet fuqimisht të vendosni jastëkët e fërkimit në hyrje të vendeve publike me trafik të lartë për të parandaluar futjen e papastërtive dhe rërës në tokë.

 

 

3. Metodat e mirëmbajtjes në faza të ndryshme:

 

(1) Pastrimi dhe mirëmbajtja pas shtrimit të dyshemesë / para përdorimit

 

    1. Së pari hiqni pluhurin dhe mbeturinat nga sipërfaqja e dyshemesë.

 

    2. Përdorni një pastrues dyshemeje për të shtuar disqe gërryese të kuqe ose produkte të ngjashme për të pastruar me një shpejtësi të ulët për të hequr yndyrën, pluhurin dhe papastërtitë e tjera në sipërfaqen e dyshemesë, dhe përdorni një makinë thithëse uji për të thithur ujërat e zeza.

 

    3. Lani me ujë të pastër dhe thajeni.

 

    4. Sipas nevojave, mund të aplikoni 1-2 shtresa dylli fytyre me forcë të lartë.

 

    Mjetet: makina për thithjen e ujit me disk të kuq gërryes makinë me ujë tërheqje dylli, pastrues terreni

 

 

(2) Pastrimi dhe mirëmbajtja e përditshme

 

    1. Shtyni pluhurin ose pastroni nga fshesa me pluhur. (Hidhni agjentin e pluhurit në dysheme, thajeni dhe shtyjeni pluhurin.)

 

    2. Zvarritja e lagur. (Holloni 1:20 me ujë në manikyrin pastrues të dyshemesë dhe pastroni dyshemenë me një leckë gjysmë të lagur.)

 

    Agjent pastrues: lustrim pastrues për dysheme agjent pluhuri zvarritës në dysheme

 

    Mjet: pastrues pluhuri

 

(3) Pastrimi dhe mirëmbajtja e rregullt

 

    1. Shtyni pluhurin ose pastroni nga fshesa me pluhur.

 

    2. Lustri për pastrimin e dyshemesë hollohet me ujë në 1:20, duke hequr ose fërkuar me një makinë lustruese me shpejtësi të lartë dhe disqe gërryese të kuqe.

 

    3. Vendosni 1-2 shtresa dylli fytyre me rezistencë të lartë.

 

    4. Sipas nevojës, ajo mund të bashkëpunojë me makineri lustruese me shpejtësi të lartë plus trajtim lustrimi të jastëkut të bardhë.

 

    Pastrues: Llak për pastrimin e dyshemesë dylli sipërfaqësor me rezistencë të lartë

 

    Mjetet: Makinë thithëse dylli makine thithëse uji disk i kuq i bardhë

 

 

4. Trajtimi i papastërtive speciale:

 

1) Njollat ​​e vajit: njollat ​​lokale të vajit, derdhni tretësirën e fortë të lëndës degreaser direkt në peshqir për ta fshirë; për zona të mëdha të njollave të vajit, holloni degreaser sipas 1:10, pastaj përdorni një pastrues dyshemeje dhe një jastëk pastrimi të kuq për të pastruar me një shpejtësi të ulët.

 

  2) Shtypja e zezë për kompensim: përdorni dyllin për pastrimin dhe mirëmbajtjen e llakut me makinën e lustrimit me shpejtësi të lartë plus trajtimin e lustrimit të jastëkut të bardhë. Për printim afatgjatë të kompensimit të zi, mund të derdhni heqësin e fortë të kompensimit direkt në peshqir dhe ta fshini atë.

 

2) Ngjitës ose çamçakëz: përdorni pastrues të fortë profesional të ngjitësit për ta derdhur direkt në peshqir për ta hequr.