Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Plani i ndërtimit të terrenit artificial të kopshtit

Views:26 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-03-11 Origjina: Faqja

Terreni artificial i kopshtit ka pamje dhe performancë të ngjashme me barin natyror. Ka butësi të lartë, elasticitet të mirë, rikuperim të mirë pas presionit të rëndë, mbrojtje mjedisore, rezistencë ndaj korrozionit dhe konsumimit, anti-plakje, performancë të mirë të kullimit të ujit, fije anti-vjollcë dhe mirëmbajtje të lehtë. Etj. Plani kryesor i ndërtimit është si më poshtë:

imazh

  Një Plani i ndërtimit të terrenit artificial për kopshtin e fëmijëve

  1. Kontrolloni të gjithë fushën e terrenit për të parë nëse dendësia dhe rrafshësia e saj e themelit plotësojnë kërkesat, dhe më pas filloni të shtroni terrenin artificial.

 2. Matni dhe vendosni vijën në të gjithë fushën, përcaktoni pozicionin e vijës së fushës dhe bëni një shenjë, shënojeni me ngjyra të ndryshme të bojës dhe përcaktoni drejtimin dhe pozicionin e terrenit artificial.

  3. Filloni të vendosni terren artificial: Shtroni rripin e bashkimit në sipërfaqen e përbashkët të lëndinës dhe rregulloni atë me thonj çeliku. Koka e thonjve të çelikut nuk duhet të ngrihet dhe zona e bashkimit duhet të mbivendoset me më shumë se 10 cm.

 4. Vendosni ngjitësin në ndërfaqen e përbashkët. Para se të thahet zam, vendosni dhe bashkoni lëndinat e prera në mënyrë që secila pjesë e terrenit artificial të jetë e lidhur fort.

 5. Pas përfundimit të shtrimit, kontrolloni me kujdes nëse lidhja e secilës zonë të përbashkët është e lëmuar dhe nëse ngjitja e barit artificial është e fortë. Pasi të keni kontrolluar që të gjitha sendet plotësojnë kërkesat, procesi tjetër mund të kryhet.

  6. Sasi e vogël me rërë kuarci dhe grimca gome në përputhje me nevojat e vendit.

 7. Pas vendosjes së rërës së kuarcit ose grimcave të gomës së zezë, kontrolloni nëse ato janë të nivelit dhe të mjaftueshme. Pamjaftueshmëritë duhet të plotësohen sipas nevojës. Çdo papastërti e gjetur në trotuar duhet të hiqet menjëherë për të siguruar cilësi.

  8. Rëra kuarci ose grimcat e gomës në shtrim duhet të mbahen të thata për të lehtësuar rrjedhën e rërës së kuarcit ose grimcave të gomës. Pasi të jenë shtruar rërë kuarci ose grimca gome, mund të përdorni gjithashtu një furçë të fortë ose një furçë të rëndë të llojit zvarritës të ngarkesës së lehtë për të shtruar para dhe mbrapa për të bërë rërën e kuarcit plotësisht dhe dendur.

  9. Pas përfundimit të shtrimit, kontrolloni dhe pranoni daljen.

 

  2. Përparësitë e terrenit artificial në kopshtin e fëmijëve

  1. Gjithë moti: tërësisht i paprekur nga klima, duke përmirësuar shumë efikasitetin e vendit dhe mund të përdoret në zona ekstreme klimatike si ftohja e lartë dhe temperatura e lartë.

 2. Me gjelbërim të përjetshëm: Pasi bari natyror të hyjë në periudhën e fjetjes, bari artificial ende mund t'ju japë ndjesinë e pranverës.

 3. Mbrojtja e mjedisit: Të gjitha materialet plotësojnë kërkesat e mbrojtjes së mjedisit, dhe sipërfaqja e terrenit artificial mund të riciklohet dhe ripërdoret.

 4. Simulimi: Bari artificial prodhohet nga parimi i bionikës. Mos-drejtimi dhe fortësia e lëndinës lejojnë përdoruesit të lëvizin pa shumë ndryshime nga bari natyror, me elasticitet të mirë dhe këmbë të rehatshme.

 5. Qëndrueshmëria: e qëndrueshme, jo e lehtë për t’u zbehur, veçanërisht e përshtatshme për shkolla të mëdha, të mesme dhe fillore me frekuencë të lartë të përdorimit.

  6. Ekonomia: Në përgjithësi, jeta e shërbimit prej më shumë se pesë vjet mund të garantohet.

 7, pa mirëmbajtje: në thelb nuk ka kosto mirëmbajtjeje të bëra.

  8. Ndërtim i thjeshtë: Mund të jetë trotuar në bazë të asfaltit, çimentos, rërës së fortë, etj.