Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Si të bashkoni dyshemenë PVC

Views:64 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2020-07-13 Origjina: Faqja

Metoda e trotuarit të dyshemesë PVC: para-shtrimi dhe prerja, pavarësisht nëse është material mbështjellës ose material bllok, duhet të vendoset në vend për më shumë se 24 orë, duke përdorur kujtesën e materialit për të rivendosur, temperatura është në përputhje me vendin e ndërtimit.

 

Kur ngjitni, zgjidhni ngjitësin dhe tabelën gërvishtëse përkatëse sipas dyshemeve të ndryshme të performancës.

Kur vendosni rrotullën, palosni një fund të rrotullës. Së pari pastroni dyshemenë dhe pjesën e pasme të mbështjelljes, pastaj gërvishtni ngjitësin në dysheme.

Kur shtroni blloqet, ktheni blloqet nga mesi në të dy anët, dhe gjithashtu pastroni tokën dhe pjesën e pasme të dyshemesë dhe ngjitini ato.

Pas rraskapitjes dhe rrokullisjes, pasi të jetë ngjitur dyshemeja, së pari shtyni sipërfaqen e dyshemesë me një bllok tapë për të zbutur dhe shtrydhur ajrin.

Slotting dhe slotting duhet të bëhet pasi zam është shëruar plotësisht.

 

Përdorni një groover të veçantë për të groove përgjatë tegelit. Për ta bërë saldimin të fortë, shtresa nuk duhet të depërtojë në pjesën e poshtme. Thellësia e brazdës rekomandohet të jetë 2/3 e trashësisë së dyshemesë.

Për tegel saldimi, arma e saldimit manual ose pajisjet e saldimit automatik mund të përdoren për saldimin e tegelit.

Si të bashkoni dyshemenë PVC

 

Metoda e saldimit me shkrirje të nxehtë:

 

1) Të gjitha mbështjelljet e dyshemesë PVC duhet të shkurtohen në fabrikë;

 

2) Trajtimi i shtresave mbulon buzën e një rrotulli tjetër dhe mbivendoset 15 mm;

 

3) Instaloni materialin e dyshemesë në ngjitës dhe mbështjellni anën me anën e rulit. Rrotulloni me rul 45 kg;

 

4) Saldimi me shkrirje të nxehtë mund të kryhet vetëm 24 orë pasi ngjitësi është i lidhur;

 

5) Slotting me makinë slotting ose mjet dore;

 

6) Rregulloni temperaturën në ajrin e nxehtë, instaloni majën e saldimit, nxehtësinë për të bërë që elektroda të shkrihet në rezervuar, forca aktuale gjatë saldimit, gjatësia e telit dhe operacioni provë në skrape për t'u përshtatur në temperaturën e duhur ndikojnë në temperaturën dhe shpejtësinë e caktuar;

 

7) Përdorni elektroda të përshtatshme sipas udhëzimeve të katalogut;

 

8) Vendosni elektrodën në majën e saldimit dhe vendosni menjëherë elektrodën në fole;

 

9) Mbajeni pishtarin e saldimit, kushtojini vëmendje ruajtjes së këndit të saktë, se maja e saldimit është paralele me materialin e tokës. Një bashkim i mirë duhet të jetë shufra e saldimit që vetëm tejmbush skajet e brazdës në të dy anët. Nëse mbingarkesa është shumë, shpejtësia e lëvizjes është shumë e ngadaltë. Metoda e saktë e saldimit bën që shufra e saldimit të bjerë në brazdë dhe maja e saldimit nuk do të digjet materialin e tokës;

 

10) Elektroda duhet të ftohet tërësisht përpara lopatës;

 

11) Pas ftohjes, lopata ndahet në dy herë, herën e parë që tehu përputhet me kornizën e lopatës. Herën e dytë, elektroda duhet të jetë e barabartë me sipërfaqen e materialit të dyshemesë;

 

12) Kur shtresa është ridrejtuar, hiqni elektrodën e tepërt dhe hapni një zakon të gjatë 2 cm në fund të elektrodës origjinale. Ju mund të filloni saldimin nga drejtimi i kundërt. Pasi të keni mbuluar pjesën e çarë të elektrodës origjinale, mund të vazhdoni të ecni rreth 2 cm.