Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Si të zgjidhni problemin e gërvishtjeve të dyshemesë plastike PVC

Views:10 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-06-01 Origjina: Faqja

Dyshemeja plastike PVC është një lloj i ri i materialit dekorues të dyshemesë me peshë të lehtë që është shumë i njohur në botë sot, i njohur gjithashtu si "material dyshemeje me peshë të lehtë". Hasshtë njohur botërisht në qytete të mëdha dhe të mesme në Kinë dhe përdoret gjerësisht.

Dyshemeja plastike PVC është përdorur për një kohë të gjatë, dhe gërvishtjet e ndryshme dhe shenjat e zeza të këpucëve do të shfaqen në dysheme, gjë që do të ndikojë seriozisht në pamjen e jashtme. Këto kushte nuk mund të zgjidhen me pastrimin e përditshëm. Rinovimi? Kjo praktikisht rrit koston. Zotërimi i disa teknikave të riparimit të dyshemesë plastike PVC mund të zgjidhë këtë dhimbje koke.

1. Dyshemeja homogjene dhe transparente e plastikës PVC ka gërvishtje, të cilat mund të lëmohen me një mulli, dhe më pas të depilohen për ta bërë atë të ndritshme sa më të re!

2. Mos e lagni dyshemenë plastike në ujë. Agjenti pastrues, uji dhe çamçakëzi janë të lehtë për të reaguar kimikisht, duke bërë që sipërfaqja e dyshemesë të degumohet ose të ngrihet lart. Prandaj, nuk është e përshtatshme të keni shumë ujë, veçanërisht ujë të nxehtë për heqje. Kur shfaqen njolla të tilla si bojë, supë, vaj, etj, fshijeni atë me ujë të holluar me sapun. Nëse akoma nuk është i pastër, fshijeni me një sasi të vogël benzine derisa të hiqet njolla.

3. Dyshemeja plastike e përbërë me shumë shtresa ka gërvishtje më të rënda. Nëse ndjek rregullat e strukturës së dyshemesë së përbërë, mund të përpiqeni ta riparoni atë me tela saldimi me të njëjtën ngjyrë, ose të përdorni ngjitësin ose ngjitësin e qelqit të së njëjtës ngjyrë për ta rregulluar atë. Për sa kohë që ngjyrat janë të ngjashme. Nëse gërvishtjet janë të thella ose struktura është e veçantë, rekomandohet të zëvendësoni zonën e dëmtuar me një dysheme të të njëjtit specifikim, model, trashësi dhe material.

4. Nëse dyshemeja plastike PVC është e ngjyrosur me bojë, supë, vaj, etj., Duhet së pari të copëtohet me ujë të pastër për të parë nëse mund të fshihet. Nëse nuk funksionon, mund të përdorni direkt detergjent, ujë me sapun dhe pluhur larës. Prisni që lëngu i përzier të fshihet derisa të hiqet njolla.

Së fundmi, nëse dyshemeja plastike PVC duhet të zëvendësohet si një e tërë, për sa kohë që dyshemeja plastike origjinale nuk është dëmtuar rëndë, ajo mund të vendoset direkt në dyshemenë origjinale, gjë që mund të zvogëlojë shumë kohë dhe kosto.