Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Si të shtroni dyshemenë PVC në dyshemenë bazë?

Views:7 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-08-11 Origjina: Faqja

Kërkesat në terren

Kërkesat për shtresën bazë të tokës gjatë shtrimit të dyshemesë PVC janë si më poshtë: sipërfaqja e shtresës bazë të çimentos duhet të jetë e lëmuar, e fortë, e thatë, e dendur, e pastër, pa yndyrë dhe papastërti të tjera dhe nuk duhet të ketë defekte të tilla si si sipërfaqe me gropa, rërë, çarje. Konkretisht, ekzistojnë aspektet e mëposhtme:

1. Kërkesat për rrafshimin e tokës:

2. Shtresa e nivelimit duhet të jetë e kombinuar fort me shtresën tjetër dhe nuk duhet të ketë tambur të zbrazët.

 

Përdorni një termohigrometër për të kontrolluar temperaturën dhe lagështinë. Temperatura e brendshme dhe temperatura e sipërfaqes duhet të jetë më e lartë se 15°C dhe më e ulët se 30°C. Lagështia relative e ajrit e përshtatshme për ndërtesën duhet të jetë ndërmjet 20% dhe 75%.

 

 Shtrimi i dyshemesë

1. Të dy materialet e mbështjelljes dhe materialet e bllokut duhet të vendosen në vend për më shumë se 24 orë për të rivendosur kujtesën e materialeve. Temperatura duhet të jetë në përputhje me vendin e ndërtimit. Grykat e materialeve të mbështjelljes duhet të priten dhe pastrohen me një makinë prerëse të veçantë.

2. Gjatë shtrimit, mbivendosja e dy pjesëve të materialit duhet të pritet me mbivendosje, zakonisht duke kërkuar një mbivendosje prej 3 cm. Kini kujdes të mbani prerjen të hapur. Kur dyqani është i mbërthyer, rrotulloni njërën skaj të spirales. Fillimisht pastroni dyshemenë dhe pjesën e pasme të spirales, më pas hiqni ngjitësin nga dyshemeja.

3. Pasi të keni ngjitur dyshemenë, përdorni një bllok tape për të rrafshuar sipërfaqen e dyshemesë për të shtrydhur ajrin. Më pas përdorni rula çeliku 50 ose 75 kg për të rrokullisur në mënyrë të barabartë dyshemenë dhe shkurtoni skajet e bashkimit në kohë. Ngjitësja e tepërt në sipërfaqen e dyshemesë duhet të fshihet me kohë.

 

Pas 24 orësh, duhet të kryhen sërish çarje dhe saldim.

1. Ndarja duhet të bëhet pasi ngjitësi të jetë tharë plotësisht. Përdorni një pajisje të posaçme për të çarë përgjatë nyjës. Për ta bërë saldimin të fortë, saldimi nuk duhet të depërtojë në fund. Thellësia e rekomanduar e brazdës është 2/3 e trashësisë së dyshemesë. Në fund, aty ku prerësi nuk mund të përdoret, ju lutemi përdorni një prerës manual për të prerë me të njëjtën thellësi dhe gjerësi.

2. Përpara saldimit, pluhuri dhe grimcat e mbetura në brazdë duhet të hiqen.

3. Temperatura e pistoletës së saldimit duhet të vendoset në afërsisht 350 gradë.

4. Pasi teli të jetë ftohur, përdorni një shpatull për të hequr telin e tepërt.