Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Si të vendosni terren artificial për gjelbërimin e kohës së lirë të peizazhit

Views:28 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-03-11 Origjina: Faqja

Në ditët e sotme, terreni artificial përdoret gjerësisht nga ne për shkak të përdorimit të tij të përshtatshëm dhe çmimit të ulët. Zbukurimi mjedisor është i lidhur ngushtë me jetën tonë. Për të krijuar një ambient të bukur të brendshëm dhe të jashtëm, terreni artificial luan një rol të rëndësishëm. Sot, redaktori ju tregon se si të vendosni terrenin artificial për kohën e lirë të peizazhit dhe gjelbërimin.

1. Përgatitni terrenin artificial për kohën e lirë të peizazhit dhe gjelbërimin. Nëse vendi për tu asfaltuar është shumë i qetë dhe i rrafshët, siç është shtëpia. Ju lutemi, injoroni këtë proces dhe kaloni në hapin e dytë të përhapjes së lëndinës.   A. Vendosni një simbol në vendin që do të zbulohet (vendi i asfaltimit të terrenit artificial).   B, gërmoni një hendek 100 mm të thellë për të lejuar që uji i shiut të rrjedhë.   C. Përhapni zhavorr 75 mm dhe gëlqere ose rërë 5 mm në terrenin artificial.   D. Përgatitni themelin e lëndinës: nivelojeni tokën, spërkatni pak ujë dhe kompaktoni themelin me një ramër. Sigurohuni që të mos ketë gurë të spikatur në sipërfaqe. Përveç kësaj, themeli i barit duhet të jetë 20 mm më i ulët se toka horizontale. 2. Koha e lirë e peizazhit dhe përhapja e lëndinës së gjelbër. Lëndinat artificiale paketohen dhe transportohen në role. Pasi të transportohen në vendin e asfaltimit, rrotullat e lëndinës duhet të hapen dhe të rrafshohen. Pasi ta vendosni për 1-2 ditë, lëreni lëndinë të zgjerohet në gjerësinë e fabrikës dhe natyrshëm të qëndrojë në këmbë. Gjerësia e pahapur shkakton problemin e nyjeve të dobëta ose të spikatur në fazën e mëvonshme të lëndinës, e cila ndikon në jetën e shërbimit dhe bukurinë e lëndinës.  Kur shtroni lëndinën, sigurohuni që drejtimi i secilës rrotull bar është i njëjtë. Për të siguruar të përbashkëtën e drejtimit të barit. 3. Prerja artificiale e lëndinës  Përdorni një thikë të mprehtë për të prerë lëndinën e mbetur. Në mënyrë që të bëni sheshimin e lëndinës të qetë, sigurohuni që buza e prerjes së lëndinës të jetë e drejtë kur prisni lëndinën. Detajet që duhet t'i kushtohet vëmendje janë të mos dëmtojnë barin. Vija e prerjes duhet të ndahet me rreth 0.5cm nga bari. 4, lidhja  mbështjellni buzën e lëndinës në të dy skajet dhe sigurohuni që sipërfaqja e leckës së nyjeve të jetë e pastër. Vendosni leckën e qepjes drejt, shtoni ngjitës në leckën e tegelit, vendosni lëndinën në të dy skajet e rrobës së qepjes dhe sigurohuni që buza e qepjes së lëndinës të jetë në vijën qendrore të leckës së tegelit. Përdorni gishtat për të drejtuar të dy skajet e tegelit dhe nxirreni atë. Lëndinat e brendshme mund të miratojnë metodën e ngjitjes së pikave, domethënë, ngjitësi modifikohet në qendër dhe pikat përreth. Linja ngjitëse e kërkesës për lëndinë. Ngjitësja aplikohet në vijën midis tokës dhe leckës së shtresës, dhe pjesa e poshtme e buzës së lëndinës në të dy skajet modifikohet dhe ngjitet në leckën e tegelit.  Kur ngjitni dhe pastroni terrenin artificial, duhet të rregulloni vetëm katër qoshet ose buzën e lëndinës. Qendra nuk ka nevojë të ndryshojë ngjitësin. Nëse nuk keni nevojë ta hiqni, mund të aplikoni edhe të gjithë ngjitësin.