Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Si të kryeni funksionimin në mur të dyshemesë plastike

Views:29 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-03-11 Origjina: Faqja

Muri në dyshemenë plastike (fundi i murit) mund të zbukurojë murin, të mbrojë murin, etj. Muri në dyshemenë plastike është gjithashtu një dizajn dekorativ i hapësirës vizuale, dhe efekti i përgjithshëm i instalimit është i përsosur. Pra, cilat janë proceset kur instaloni dyshemenë plastike PVC? Tjetra, le të Jinsheng t'ju prezantojë se si të kryeni funksionimin në mur të dyshemesë plastike.

1. Së pari, trajtimi themelor i murit të sipërm

1. Shtresa bazë e sipërfaqes së murit duhet të jetë e sheshtë, e thatë, e fortë, pa yndyrë, rërë, pa predha, pa sipërfaqe me gropa, pa të çara, pa papastërti, etj. (Mos gërvishtni muret si stuko, çimento të bardhë dhe bojë e bardhë latex. Muret duhet të nivelohen me çimento për të rritur forcën e sipërfaqes dhe për të lehtësuar lidhjen)

2. Para instalimit të murit, muri me valë duhet të lëmohet me një lëmues ose letër zmerile për të përmirësuar rrafshimin e sipërfaqes së ngjitur. Muri i lëmuar duhet të pastrohet plotësisht nga fshesa me korrent dhe muri duhet të pastrohet. Grimca të vogla.

3. Cilësia e murit të bojës së brendshme të murit është e butë dhe ngjitur drejtpërdrejt, e cila është e lehtë të shkaktojë lëkurë. Në mënyrë që të përmirësohet efikasiteti i ndërtimit dhe të kursehen kostot e ndërtimit, mbajtësit e buzës së dyshemesë dhe pllakat e sipërme të murit janë bërë në bazë të mos dëmtimit të murit origjinal. (Shiriti mbajtës i skajit dhe vija e skajit luajnë rolin e lidhjes së murit dhe dyshemesë; rreshtimi i sipërm i murit ose jastëku i sipërm i murit (këndi i brendshëm) përdoret për jastëkun e brendshëm trekëndësh midis murit dhe cepit të dyshemesë. Avantazhi është që pasi projekti të ketë përfunduar Asnjë ripunim) Këndet e yin dhe yang të murit të ndërtimit duhet të jenë të drejta. Këndet e pabarabarta do të sjellin vështirësi të caktuara në shtrimin. Para vendosjes, qoshet e pabarabarta të yin dhe yang duhet të trajtohen, dhe qoshet e pabarabartë duhet të përdoren shirita të fortë trekëndësh për mbushje dhe korrigjim. Pas vendosjes, është më mirë të instaloni mbrojtje anti-përplasje këndi për të forcuar qoshet e jashtme për të përmirësuar pamjen e përgjithshme. Për të

2. Matja dhe prerja e murit në dyshemenë plastike

Masa në vend, bazuar në parimin e zvogëlimit të mbetjeve, duke marrë parasysh në mënyrë gjithëpërfshirëse shkallën e estetikës dhe duke përdorur burimet e bojës si vija të gjata të drejta ose udhëzime për shënimin. Pritini madhësinë e kërkuar sipas kërkesës për të maksimizuar përfitimet ekonomike.

2. Pikat e operimit:

1. Materiali i prerjes duhet të trajtohet nga një person i përkushtuar.

2. Dëmi i shkaktuar gjatë transportimit dhe trajtimit duhet të pritet me makinë prerëse para prerjes.

3. Kur prisni dyshemenë plastike, gjithmonë duhet t'i kushtoni vëmendje drejtimit të tij për të shmangur bashkimin gjatë shtrimit, i cili do të ndikojë në pamjen e jashtme. (Për shembull, mermer imitim, drithëra druri imitim, qilim imitim, lëkurë imitim, metali imitim, efektet e artit imitim, ju lutem kushtoj vëmendje të efektit origjinal pas prerjes)

4. Për secilën prerje, të dhënat e sakta duhet të merren në vendin e ndërtimit. Dyshemeja plastike ka një shkallë të caktuar të rezistencës, kështu që gjatësia e sipërfaqes së sipërme të kontaktit të murit është 1/2 e dyshemesë plastike që kontakton tokën (gjatësia e murit të sipërm është 10 cm, dhe toka duhet të lihet mënjanë 20 cm), mbaj një diferencë prej 2-3cm për secilën hapje.

5. Plani i prerjes së këndit të murit (qosheve brenda dhe jashtë):

Opsioni 1: Këndi i këndit 45 gradë

(1) Përdorni një trekëndësh 60 gradë për të përcaktuar këndin dhe prerë dyshemenë plastike. Ju nuk mund të bëni gjithçka deri në fund, duhet të lini një distancë prej 5-10 mm nga dyshemeja.

(2) Një pjesë tjetër e dyshemesë plastike në murin e sipërm është shtrydhur në cep të murit dhe palosur në gjysmë për të mbivendosur figurën (1) më sipër. Përdorni një trekëndësh 45-shkallë për të përcaktuar këndin dhe prerë një pjerrësi 45-shkallë.

(3) Dy pjesë të dyshemesë plastike në mur mbivendosen dhe priten me shpate 45 gradë dhe më pas shpalosen për të marrë një kënd të drejtë 90 gradësh.

Opsioni 2: Prerje trekëndore, në formë V

Së pari prerë një fetë trekëndësh, dhe bëj një zakon të cekët në vijën qendrore të pjesës së pasme të trekëndëshit për të lehtësuar përkuljen e dyshemesë plastike dhe këndin e murit. Ju nuk mund të bëni gjithçka deri në fund, duhet të filloni nga rrafshi i dyshemesë, duke lënë një distancë prej 5 mm. Pritini dyshemenë e tepërt plastike në një kënd 45 gradë në të dy anët e këndit të jashtëm. Bashkoni nxehtësinë dy vija diagonale me 45 shkallë. (Mos e prerni dërrasën e ankorimit në këndin e brendshëm dhe mbështillni drejtpërdrejt këndin. Në anën e pasme të bordit të spirancës, në kryqëzimin e këndit përkatës të murit në pjesën e poshtme, hapni një zakon me formë "V" rreth 2/3 thellë të trashësisë së materialit.