Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Udhëzues për dezinfektimin dhe pastrimin e dyshemesë së spitalit

Views:20 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-04-13 Origjina: Faqja

Tai epidemia e kurorës së re ka vazhduar të fermentohet. Si fusha kryesore e betejës së epidemisë anti-luftë, spitalet janë shumë të rëndësishme për parandalimin dhe kërkesat e kontrollit të infeksionit të baktereve dhe viruseve. Ka shumë mënyra të infektimit të virusit të kurorës së re. Përveç përhapjes përmes pikave, ajo gjithashtu kalon përmes kontaktit të duarve dhe Përhapet në sipërfaqen e mjedisit. Prandaj, për të parandaluar përhapjen e pneumonisë së re koronare në spital, njerëzit duhet të kryejnë mbrojtje personale përveç dezinfektimit të rregullt të spitalit, të tilla si shtretërit e pacientëve, monitorët, dorezat e dyerve, tualetet, madje edhe dyshemenë nën këmbët e tyre çdo ditë Pastroni dhe dezinfektoni rregullisht.

Si një vend publik me lëvizshmëri të populluar dendur dhe të lartë, njerëzit shpesh ecin në dyshemenë e spitalit. Pajisjet pastruese ose karrocat shpesh janë në kontakt me dyshemenë e spitalit. Si duhet pastruar dyshemeja nën përdorim të shpeshtë? Në periudhën kritike të parandalimit dhe kontrollit të epidemisë, si duhet të bëhet dezinfektimi dhe sterilizimi i dyshemesë së spitalit?

Kur bëhet fjalë për dezinfektimin dhe sterilizimin e dyshemeve të spitalit, gjëja e parë që vjen në mendje është 84 dezinfektues. Në ditët e sotme, shumë materiale të dyshemesë në spital zgjedhin dyshemenë e mbështjellë me PVC. Disa sipërfaqe dyshemeje PVC janë trajtuar posaçërisht për të patur rezistencë të mirë ndaj acideve dhe alkaleve, rezistencë ndaj gërryerjes, rezistencës ndaj gërvishtjeve, anti-jodit dhe vetive të tjera, ndërsa është rezistente ndaj kimikateve të ndryshme, ajo gjithashtu mund t’i rezistojë infiltrimit të detergjenteve të ndryshme dezinfektues. Ne mund të përsërisim me siguri dhe guxim punën e dezinfektimit dhe sterilizimit të tokës. Materialet e tilla për dysheme nuk janë asgjë më shumë sesa një zgjedhje ideale për spitalet.

Sidoqoftë, disa dysheme PVC që nuk janë trajtuar posaçërisht mund të përballojnë vetëm disa produkte të butë pastrimi. Në këtë rast, dezinfektimi i dyshemesë do t'i nënshtrohet kufizimeve të ndryshme. Mbi të gjitha, shumë dezinfektues janë gërryes. Do të shkaktojë dëme të pakthyeshme në dyshemenë e PVC dhe do të ndikojë drejtpërdrejt në efektin e përdorimit dhe estetikën. Në një situatë të tillë, ne mund të hollojmë dezinfektuesin 84 dhe ta përdorim atë së bashku me pastruesin plastik të dyshemesë, por nuk mund të përdoret shpesh. Prandaj, zgjedhja e materialeve sipërfaqësore në hapësirë ​​gjatë procesit të dekorimit është shumë e rëndësishme, veçanërisht për dyshemenë e spitalit.

Masat e rrepta të dezinfektimit mund të sigurojnë më mirë sigurinë e jetës dhe shëndetit. Përveç 84, ne gjithashtu mund të zgjedhim dezinfektues të peroksidit të hidrogjenit për dezinfektim, të cilat gjithashtu mund të arrijnë efektin e dezinfektimit. Vetëm duke marrë masa parandaluese mund të shmanget përhapja e pneumonisë së re koronare.

06