Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Madhësia e gomës tokësore dhe aftësitë e funksionimit të vizatimit të vijave të vendeve të ndryshme sportive

Views:53 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2020-07-13 Origjina: Faqja

Pranvera po vjen, dhe sezoni i pikut për sporte dhe palestër po vjen gjithashtu. Ndërtimi dhe instalimi i stadiumeve të ndryshme ka përshpejtuar ndjeshëm ritmin. Tengfang zam në tokë sportive gjithashtu mund të mbrojë më mirë trupat e atletëve. Ka edhe specifikime dhe linja në stadiume të ndryshme. Standarde strikte të madhësisë.

 

Madhësia e gomës në fushë basketbolli:

 

1. Madhësia e zonës së lojës, 28x15 metra (duke përjashtuar gjerësinë e vijës), tavani ose pengesa më e ulët nuk është më pak se 7 metra;

 

2. Nuk ka audiencë, tabela apo pengesa të tjera brenda 2 metrash nga linja. Vija e gjatë quhet vija anësore, domethënë vija 28 metra dhe vija e shkurtër quhet vija fundore, domethënë vija 15 metra dhe gjerësia e linjës është 5cm.

 

3. Rrethi qendror, me një rreze prej 1.8 metra, llogaritet nga buza e jashtme e perimetrit. Rrethi i fushës së përparme dhe rrethi i fushës së pasme janë të njëjtë, dhe dy skajet e vijës qendrore zgjaten me 15cm.

 

Ndarjet 4 dhe 3, me kryqëzimin e tokës vertikale të unazës si qendra e rrethit dhe 6.25 metra si rrezja, tërheqin një hark gjysmë rrethor dhe pika e mesit përgjatë vijës fundore është 1.575 metra nga qendra e rrethi

 

5. Zonë e kufizuar, vija e gjuajtjeve të lira

 

(1) Vizatoni dy vija nga të dy skajet e vijës së gjuajtjes së lirë në 3 metra larg pikës së mesit të vijës fundore, (të gjitha të matura nga buza e jashtme e vijës) zonë e quajtur e kufizuar.

 

(2) Zona e penalltisë është një zonë e kufizuar plus një zonë gjysmërrethi e përqendruar në vijën e gjuajtjeve të lira dhe 1.8 metra në rreze. Gjysmërrethi në zonën e kufizuar duhet të vizatohet me një vijë të ndërprerë. Linja e gjuajtjes së lirë është 5.8 metra nga buza e jashtme e vijës fundore dhe 3.6 metra në gjatësi.

 

(3) Vija e parë është 1.75 metra larg nga buza e brendshme e vijës fundore, gjerësia e zonës së pozicionit të parë është 0.85 metra, dhe zona neutrale prej 0.3 metra është ngjitur me të. Zonat e pozicionit 2 dhe 3 janë 0.85 metra të gjëra dhe vija kuantike është 0.1 metra e lartë. 0.05 metra e gjerë, pingul me anën e zonës së penalltisë.

 

6. Zona tampon, zakonisht 2 metra anash dhe 1 metër në fund.

 

Madhësia e gomës së tokës në fushën e volejbollit:

 

1. Vendi, zona e garës është 18x9 metra drejtkëndëshe, dhe ka të paktën 3 metra të gjatë dhe zona pa pengesa simetrike rreth tij, nga toka në një lartësi prej 7 metrash pa pengesa. Ekipi ndërkombëtar i volejbollit për meshkuj ka të paktën 5 metra jashtë zonës pa pengesa, të paktën 8 metra jashtë vijës fundore, të paktën 12.5 metra të lartë mbi zonën e garës dhe një zonë të lirë 3x3 metra jashtë zonës tampon.

 

2. Ngjyra e tokës duhet të jetë e lehtë, kufiri i fushës së lojës është i bardhë, dhe zona e lojës dhe zona pa pengesa janë me ngjyra të ndryshme.

 

3. Gjerësia e linjës së lojës është 5 cm, 18x9 përfshirë gjerësinë e linjës.

 

Madhësia e gomës tokësore të gjykatës së badminton:

 

1. Fushë Badminton, gjerësi drejtkëndëshe 4cm, ngjyrë e bardhë ose e verdhë; madhësia 13.4x6.1m dyshe; 13.4x5.18m;

 

2. Testoni 4 zona me shpejtësi normale të topit, shenja 4x4, vizatoni në skajin e brendshëm të anës së djathtë të shërbimit të vetëm, 530cm dhe 950cm nga buza e brendshme e vijës fundore

 

Madhësia e gomës së tokës:

 

Fusha e tenisit është një fushë drejtkëndëshe me një gjatësi prej 36.58 metra dhe një gjerësi prej 18.29 metra. Fusha e lojës është 23.77 metra e gjatë dhe 10.97 metra e gjerë, dhe fusha është e rrethuar nga një gardh i lartë 4 metra për të lehtësuar mbledhjen e topit. Dritat e stadiumit duhet të shpërndahen në mënyrë të barabartë në të dy anët e fushës me 8 llamba 1000 vat, ndriçimi mund të arrijë 350 LUX dhe duhet të pajisen një palë shtyllash të qendrës së tenisit. Qendra e rrjetës është e lartë 0.914 metra. Të dy shtytësit e ujit dhe rrjeti i erës duhet të jenë lehtësirat e nevojshme për fusha tenisi në natyrë.