Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Shpjegoni në detaje udhëzuesin e metodës së instalimit të dyshemesë së kyçjes PVC

Views:33 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-03-11 Origjina: Faqja

Kati i bllokimit PVC është një teknologji unike e lidhjes midis dyshemesë dhe dyshemesë. Dyshemeja e mbyllur me PVC është e lehtë për tu instaluar dhe është një përshtatje perfekte. Kur instaloni, mund të përdoret pa ngjitës, i cili është i përshtatshëm për përdorim të shumëfishtë; gjithashtu mund të aplikohet një sasi e vogël ngjitës, e cila ka një efekt të dyfishtë mbrojtës në lagështirën dhe lidhjen e dyshemesë.

Kërkesat e tokës për dyshemenë plastike të kyçjes para instalimit: puna e nivelimit duhet të ketë përfunduar.

Rrafshësia e tokës: Pjerrësia e distancës së gjatë 1 m është më pak se 3 mm. Terreni duhet të jetë plotësisht i thatë, i kuruar, i rrafshët dhe i pastër. 

Instalimi i dyshemesë së kyçjes PVC kërkon llojin e dyshemesë: dysheme çimentoje ose pllake qeramike.

Dyshemeja mund të instalohet në dyshemenë ekzistuese, të tilla si dysheme druri, dysheme liri, pllakë dyshemeje PVC, etj., Por nuk mund të instalohen në dyshemenë e butë, siç është qilima.

Mjetet e ndërtimit për instalimin e dyshemesë së bllokimit PVC: masa kasetë, makinë prerëse, çekiç, bllok goditje, ngjitës qelqi. 

Procesi i instalimit të dyshemesë së bravës plastike PVC: 

1. Filloni të shtroni nga këndi i murit. Vendosni anën e gjuhës së tabelës në mur, duke lënë një boshllëk prej 10 mm midis murit dhe anës së shkurtër të bordit.

2. Drejtoni tabelën tjetër me anën e shkurtër të tabelës së parë në një kënd të caktuar. Vendoseni dërrasën të sheshtë në tokë ndërsa e shtypni përpara. Përdorni të njëjtën metodë për të përfunduar instalimin e rreshtit të parë. Dyshemeja duhet të pritet në një gjatësi të përshtatshme, duke lënë një boshllëk 10 mm me murin. Filloni instalimin e rreshtit tjetër me bordet e mbetura (më të gjata se 300 mm).

3. Drejtoni gjuhën e tabelës së parë të rreshtit të ri me brazdën e rreshtit të mëparshëm për të arritur një kënd të caktuar. Shtypni dërrasën përpara dhe vendoseni të sheshtë në tokë.

4. Drejtoni anën e shkurtër të bordit me tabelën e mëparshme të instaluar në një kënd të caktuar dhe paloseni poshtë. Sigurohuni që pozicioni i kësaj bordi të jetë i kyçur në një me tabelën e mëparshme.

5. Ngrini lehtë tabelën (së bashku me tabelën e instaluar të rreshtit të mëparshëm, rreth 30 mm), shtypeni atë në rreshtin e mëparshëm dhe uleni. Kur të instalohen tre rreshtat e parë, rregulloni distancën midis dyshemesë dhe murit në 10 mm. Ndiqni metodën e mësipërme për të vazhduar instalimin deri në fund.

Metoda e instalimit të dyshemesë së kyçjes PVC: duhet të instalohet në fole. 

Pikat kryesore të ndërtimit para instalimit të dyshemesë së bllokimit PVC:

1. Duhet të ketë afërsisht nyje zgjerimi 10 mm rreth mureve, tubave dhe kornizave të dyerve. Për dhoma më të mëdha se 100 metra katrorë - më shumë se 10 metra në gjatësi dhe gjerësi, duhet të ketë boshllëqe zgjerimi. Lini një boshllëk jo më pak se 13 mm midis derës dhe tokës dhe sigurohuni që hapja dhe mbyllja normale e derës nuk do të konsumohen me tokën.

2. Mund të përdoret në sipërfaqen e dyshemesë së çimentos dhe pllakave qeramike ose në dyshemenë që ka lagështirë të infiltruar. Një shtresë e rrogozit rezistent ndaj lagështirës duhet të vendoset nën të.

3. Pasi produkti të hyjë në vendin e instalimit, ai duhet të vendoset në një vend të ajrosur, me ndriçim të pasëm dhe jo të lagësht. Produkti duhet të ruhet në temperaturë dhome pa hapur paketimin për 48 orë para instalimit.

4. Vendosni gjithmonë sende të rënda (të tilla si një tufë bordesh) në vendin ku thjesht lidheni çdo herë për ta bërë atë të qëndrueshëm.

5. Lartësia e rezervuar: Mbulesa e lagështisë së tipit të bllokimit ka një trashësi prej 1 mm dhe një lartësi dyshemeje prej 10.5 mm, gjithsej 11.5 mm. Konsumatori duhet të rezervojë siç duhet 12 mm sipas pjesës së kontaktit të dyshemesë së tapës dhe bazave të tjera më të larta se lartësia e produktit të përfunduar, veçanërisht mbulesa e derës, këndi, mbulesa e ngrohjes dhe detaje të tjera të parregullta, të cilat gjithashtu duhet të trajtohen