Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Shkaqet e harkimit dhe shkumëzimit të dyshemesë sportive PVC dhe metodat e trajtimit

Views:50 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2020-10-14 Origjina: Faqja

Kati PVC është një lloj i ri i materialit të lehtë për dekorimin e dyshemesë, i cili është shumë i popullarizuar në botë sot. Ajo ka hyrë në tregun kinez që nga fillimi i viteve 1980. Deri më tani, ai është njohur dhe zbatuar gjerësisht në fusha pingpongu, fusha basketbolli, gjimnaze dhe vende të tjera në qytete të mëdha dhe të mesme në vendin tim. Sidoqoftë, për shkak se nuk dimë shumë për metodat e ndërtimit dhe detajet e dyshemesë sportive PVC, ne jemi në humbje kur gjejmë probleme. Midis tyre, problemi më i prirur është: menjëherë pas përfundimit të ndërtimit, dyshemeja do të harkohet dhe do të fshikëzohet, gjë që jo vetëm që ndikon në bukurinë e saj, por gjithashtu ndikon në jetën e saj të shërbimit, gjë që i bën njerëzit të shqetësohen shumë. Pra, a e dini arsyen e harkimit dhe fshikëzimit të dyshemesë sportive PVC? Cfare duhet te bejme?

Para se të kuptoni shkakun e harkimit dhe fshikëzimit të dyshemesë sportive PVC, është e nevojshme të kuptoni flluskat dhe harqet. Siç sugjeron emri, flluska i referohet pamjes së flluskave në dysheme dhe duket e fryrë; ndërsa harkimi është Dyshemeja ka një lakim. Megjithëse nuk është aq e qartë sa flluska nga pamja dhe ndjesia, do të ketë një ndjenjë pezullimi kur shkelni mbi të.

1. Shkaqet e shkumëzimit në dyshemetë sportive PVC

Në përgjithësi, ekzistojnë dy arsye kryesore:

1. Kryesisht për shkak të themelit. Nëse rezistenca ndaj lagështisë së bazës së inxhinierisë civile nuk është e mirë; rrafshimi dhe forcimi i themelit janë të pakualifikuar; themeli nuk është plotësisht i thatë dhe përmbajtja e ujit tejkalon 3%. Këto probleme do të shkaktojnë shkumëzimin e dyshemesë sportive PVC në fazën e mëvonshme të ndërtimit.

2. Përzgjedhja e materialeve ndihmëse, klima, temperatura dhe kontrolli i ndërtimit nuk janë mjaft të mira. Për shembull, vetë-nivelimi nuk është i thatë, faullimi i vetë-nivelimit është serioz dhe ngjitësi nuk është i përshtatshëm; temperatura e kanalit të ndërtimit është e ulët, lagështia gjatë procesit të ndërtimit është e lartë, koha e ftohjes nuk është e mjaftueshme, shkarkimi i tokës nuk është i qetë, etj; Rrjedhja e ujit nën dysheme, etj., Do të bëjë që dyshemeja sportive PVC të flluskojë.

[Plani i mirëmbajtjes] Nëse ka shumë flluska në dyshemenë e PVC, në thelb duhet të rinstalohen. Vlen të përmendet se nëse vendi i ndërtimit është një hapësirë ​​e mbyllur me lagështirë të lartë dhe pa ajrosje, koha e tharjes së vetë-nivelimit duhet të zgjatet relativisht. 

Së dyti, shkaku i harkimit të dyshemesë sportive PVC

1. Ekziston një problem me hapësirën e bashkuar të rezervuar, domethënë bashkimi i zgjerimit është i rezervuar në mënyrë të pamjaftueshme, ose bashkimi i zgjerimit është i mbushur me gips, stuko, etj, kështu që dyshemeja e PVC nuk mund të shtrihet gjatë instalimit, gjë që do të shkaktojë dyshemeja në hark;

2. Një problem ka ndodhur gjatë instalimit të dyshemesë sportive PVC, domethënë, gjatë procesit të instalimit, ekziston një trup i huaj nën dysheme ose ekziston një dysheme, dhe ai është akoma një dysheme e fortë prej druri. Të dyja këto situata do të bëjnë që dyshemeja sportive PVC të instalohet pasi të ketë përfunduar instalimi. Harkimi për shkak të lagështisë.

[Plani i mirëmbajtjes] Hiqni bordin e skajit dhe rezervoni bashkimin e zgjerimit; shtoni një kopsë në lidhjen midis dhomës dhe dhomës; instaloni përsëri vijën e skajit, hiqni suva, stuko, etj; hap dyshemenë dhe riinstalo; hiqni dyshemenë për ta bërë dyshemenë të sheshtë dhe të thatë, dhe pastaj rivendosni dyshemenë.

Epo, më sipër është arsyeja për harkimin dhe shkumëzimin e dyshemesë sportive PVC. Shpresoj se të gjithë mund ta kuptojnë atë dhe t'i kushtojnë më shumë vëmendje gjatë instalimit dhe procesit të ndërtimit për të shmangur problemet.

图片 3