Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Përshkruaj shkurtimisht krahasimin midis dyshemesë PVC dhe dyshemesë së gomës?

Views:50 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-04-13 Origjina: Faqja

Përbërja dhe procesi i prodhimit janë të ndryshme: Dyshemeja e gomës ndahet në homogjene dhe heterogjene. Dysheme me PVC si shtëpi, spitale, shkolla, ndërtesa zyrash, fabrika, vende publike, supermarkete, tregti dhe vende të tjera. "Dysheme PVC" i referohet dyshemesë së bërë nga materiale klorur polivinili. Komponenti kryesor i prodhuesit të dyshemesë plastike është materiali klorid polivinil. Dyshemeja PVC mund të bëhet në dy lloje, njëra është homogjene dhe transparente, domethënë materiali i modelit nga poshtë në sipërfaqe është i njëjtë. Dyshemeja prej guri plastike është një lloj i ri i materialit dekorues të dyshemesë i zhvilluar nga kërkimi dhe zhvillimi me cilësi të lartë, me teknologji të lartë. Ai përdor pluhur mermeri natyral për të formuar një shtresë të fortë baze me dendësi të lartë dhe strukturë të rrjetit me fibra të lartë, dhe sipërfaqja është e mbuluar me PVC polimer super rezistent ndaj konsumit. Shtresat përpunohen përmes qindra procedurave. Dyshemeja homogjene e gomës bazohet në gome natyrale ose gome sintetike, me një strukturë me një shtresë ose me shumë shtresa të së njëjtës ngjyrë dhe përbërje. Dyshemeja prej gome heterogjene bazohet në gome natyrale ose gome sintetike.

Dallimi i ngjyrave: Dyshemeja prej gome me ngjyra është më e vështirë, sepse goma ka një ngjyrë thithëse të fortë, e cila është relativisht e vetme dyshemeja prej gome me më shumë ngjyra; Dyshemeja dhe ngjyra e PVC janë shumë, çdo kombinim, mund t'u sigurojë dizajnerëve më shumë zgjedhje.

Vështirësia e instalimit është e ndryshme në shkallë të ndryshme: dyshemeja PVC është me cilësi të lehtë, e cila është e përshtatshme dhe e shpejtë për tu instaluar dhe përdorur; dyshemeja prej gome është e rëndë dhe është më e mundimshme të instalosh një të tillë. Për më tepër, metoda e instalimit të dyshemesë prej gome mund të kërkojë që studentët të jenë më të rreptë. Nëse metoda e mësimdhënies është e gabuar, do të shfaqen flluska dhe kërkesat për themelin e vetë-nivelit do të jenë më të përsosura, përndryshe defektet e bazës do të ekzagjerohen.

Kërkesa e tregut dhe rezistenca e dobët ndaj konsumimit: Për shkak të çmimit të lartë të dyshemesë së gomës, ajo përdoret vetëm në disa vende të nivelit të lartë, të tilla si spitale, hekurudha me shpejtësi të lartë, stacione elektrike, ura konvikti avionësh, stacione dhe vende të tjera. Përdoret në një gamë më të ngushtë; dhe dyshemeja PVC përdoret gjerësisht për shkak të kostos së lartë, dhe potenciali i tregut është i madh. Gjithashtu vishni dysheme gome, aq më e fortë është, është e përshtatshme për një numër të madh të aeroporteve, stacioneve dhe vendeve të tjera me trafik të lartë, si dhe aeroplanë, trena, metro, makina, anije dhe automjete të tjera. 

2. Kërkesat e menaxhimit të cilësisë për produktet e dyshemesë PVC 

2.1 Temperatura e ambientit të hapësirës së brendshme kur vendoset zam duhet të jetë më e madhe se 10 ° C, përndryshe ndërtimi është i ndaluar. Kur temperatura është mbi 10 ° C, koha e trajtimit të tharjes së ngjitësit përcaktohet në përputhje me temperaturën specifike të punës së ndërmarrjes.

2.2, të gjithë aplikuesit duhet të aplikohen, dhe në të njëjtën kohë të përhapen në mënyrë të barabartë. 

2.3, dhe prerja e arsyeshme e arsyeshme.

2.4. Shpejtësia e prerjes zhvillohet në mënyrë të barabartë dhe të drejtë, dhe prerja nuk ka burrs.

2.5. Pastroni ngjitësin e tepërt ose mbeturinat e tjera në rezervuarin e saldimit para saldimit. 

2.6. Linja e saldimit është e qëndrueshme dhe linja është e drejtë. 

2.7 Heqja e parë e shufrës së saldimit të tepërt duhet të presë derisa temperatura e shufrës së saldimit të jetë pak më e ulët para se të vazhdohet.

2.8. Gjatë vendosjes së mbështjellësve të bordit të dyshemesë PVC, studentët duhet të jenë në gjendje të mbajnë një pastër, të mbyllur, të mbrojtur nga moti dhe të mbajnë një temperaturë të caktuar në ndërmarrje për të paktën 48 orë para dhe pas studentëve. 

2.9. Lagështia relative e ambientit të brendshëm nuk duhet të kalojë 60%. Kushtet teknike për ruajtjen e materialeve janë të njëjta.

2.10. Mbështilleni lart e poshtë dyshemesë PVC dhe vendosni etiketa në të. Sigurohuni që ngjyra, vëllimi dhe numri i serisë të jenë të shënuara qartë.

2.11. Nëse përdoren rrotulla të shumta të të njëjtit material me ngjyra të produktit dhe duhet të përdoret i njëjti numër i prodhimit, ato duhet të vendosen në rendin e numrit të rrotullës. Përdorni grupe të shumta materialesh dhe bëni kujdes që të mos vendosni grupe të ndryshme materialesh paralelisht për zhvillimin dhe vendosjen.

2.12. Materialet duhet të rregullohen gjithmonë në drejtime alternative për të shmangur shmangiet kromatike në qepje.

02-1