Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

Avantazhet e dyshemesë sportive të gomës së fitnesit

Views:25 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-04-13 Origjina: Faqja

Kur zgjidhni një dysheme, është e nevojshme të sqaroni qëllimin kryesor dhe skenën e përdorimit të dyshemesë, veçanërisht zgjedhjen e dyshemesë së gomës sportive. Karakteristikat fizike dhe kimike të produktit, jeta e shërbimit dhe pamja e produktit dhe kërkesat dhe funksionet e tjera duhet të sqarohen.

Kati gome sportive: një dysheme e bërë nga grimca sintetike të gomës dhe materialet e saj polimer. Kryesisht përdoret për: shtigjet në natyrë, fluturimet në natyrë, gjimnazet e brendshme, qendrat e fitnesit dhe vendet e tjera me trafik të lartë, si dhe kopshtet, shkollat, terrenet e lojërave dhe vendet e tjera sportive.

Dyshemeja sportive e gomës kryesisht luan rolin e thithjes së goditjeve, jo-rrëshqitjes dhe izolimit të zërit. Ai gjithashtu ka funksionet e retardancës së flakës, rezistencës ndaj konsumimit, antistatikës, rezistencës ndaj korrozionit dhe pastrimit të lehtë.

Krahasimi i dyshemesë sportive të gomës me dyshemetë e tjera

A. Krahasuar me dru: thithja e goditjeve, retardant i flakës, i papërshkueshëm nga uji, antistatik, dhe rezistent ndaj korrozionit;

B. Krahasuar me gurin: rrëshqitja, thithja e goditjes, izolimi i zërit, elasticiteti i mirë, ndërtimi anti-statik, relativisht i thjeshtë dhe i përshtatshëm;

C. Krahasuar me PVC: thithja e goditjeve, rezistenca ndaj konsumimit dhe mos-rrëshqitja. 

Midis tyre, dyshemeja prej gome sportive dhe dyshemeja plastike PVC përdoren kryesisht në vendet sportive. Kur zgjidhni midis të dyve, kushtojini vëmendje ndryshimeve të mëposhtme

1. Përbërja dhe procesi i prodhimit janë të ndryshme: dyshemeja e sporteve të gomës ndahet në homogjene dhe heterogjene. Dyshemeja prej gome homogjene i referohet dyshemesë së bërë me strukturë të shtresuar me një shtresë ose shumë shtresë të vullkanizuar me të njëjtën ngjyrë dhe përbërje të bazuar në gome natyrale ose gome sintetike; dyshemeja prej gome jo homogjene i referohet dyshemesë së bazuar në gome natyrale ose gome sintetike. 

2. Ngjyra të ndryshme: difficultshtë e vështirë të ngjyrosësh dyshemenë sportive të gomës, sepse goma ka thithje të fortë të ngjyrave, kështu që shumica e dyshemeve të gomës ka një ngjyrë të vetme; dhe dyshemeja PVC ka shumë ngjyra, të cilat mund të kombinohen sipas dëshirës, ​​të cilat mund t'u japin më shumë zgjedhje stilistëve. 

3. Ka ndryshime në vështirësinë e instalimit: Dyshemeja PVC është më e lehtë në strukturë dhe është e përshtatshme dhe e shpejtë për tu instaluar; parketi prej gome është i rëndë dhe instalimi është më i mundimshëm. Për më tepër, metoda e instalimit të dyshemesë së gomës është më e rreptë. Nëse metoda nuk është e saktë, do të shfaqen flluska dhe kërkesat për themelin e vetë-nivelimit janë më të përsosura, përndryshe defektet e shtresës bazë do të ekzagjerohen.

4. Ekzistojnë ndryshime në kërkesën e tregut dhe mbrojtjen e sigurisë: parket gome sportive përdoren vetëm në disa vende të nivelit të lartë për shkak të çmimit të lartë, dhe qëllimi i tij është relativisht i vogël; ndërsa dyshemeja PVC përdoret gjerësisht për shkak të performancës së saj me kosto super të lartë dhe ka një potencial të madh në treg. Sidoqoftë, dyshemeja prej gome ka rezistencë më të madhe ndaj konsumimit dhe është unike në thithjen e goditjeve dhe mbrojtjen e sigurisë. Përdoret në shtigje të jashtme, fluturime në natyrë, palestra, qendra fitnesi dhe vende të tjera me trafik të lartë, si dhe kopshte, shkolla, terrene lojrash, shina trenash, kontejnerë, Kuverta e anijes është e patëmetë.

05-2

0505