Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Lajme

home>Lajme

4 probleme të zakonshme në pastrimin dhe mirëmbajtjen e dyshemesë elastike LVT

Views:18 Autori: Redaktori i sitit Koha e Publikimit: 2021-06-24 Origjina: Faqja

Në ditët e sotme, gjithnjë e më shumë klientë mendojnë të përdorin dyshemenë elastike LVT si material dyshemeje për dekorimin e brendshëm. Një nga përfitimet më të mëdha janë karakteristikat e tij të lehta për t'u pastruar dhe të lehta për t'u mbajtur. Kjo veçori jo vetëm që i lejon përdoruesit të shijojnë qëndrueshmërinë dhe qëndrueshmërinë afatgjatë të dyshemesë, por gjithashtu sjell një ndjenjë të bukur dhe komode të qëndrueshme. Megjithatë, si të pastroni dyshemenë me vinyl LVT për të siguruar që ai të jetë i qëndrueshëm gjatë periudhës së garancisë nuk është një pyetje e thjeshtë. Për të siguruar që dyshemeja që zgjidhni është e mbrojtur mirë në vitet e ardhshme, duhet të keni një kuptim të qartë të mirëmbajtjes së dyshemesë elastike LVT. Këtu numërojmë 4 probleme të zakonshme në mirëmbajtjen e dyshemesë elastike LVT.

1. A duhet të depiloj dyshemenë elastike LVT?

Nuk ka nevojë. Kjo është shumë e rëndësishme, dyshemeja elastike LVT nuk ka nevojë të depilohet, por përdorimi i duhur i lustrimit të dyshemesë mund të luajë një rol të mirë mirëmbajtjeje. Ka një dallim të madh mes të dyjave. Dylli i dyshemesë në përgjithësi vjen nga dylli carnauba, i cili kërkon pajisje të posaçme lustrimi sa herë që përdoret. Në përgjithësi, dyshemetë VCT në shkolla dhe spitale shpesh përdorin dyll për mirëmbajtje, në mënyrë që dyshemetë të duken të rregullta dhe me shkëlqim. Lustrimi i dyshemesë është një material me bazë më të lëngshme dhe mund të përdoret me leckë dhe kova. Kjo është e ndryshme nga dylli, i cili është më i fortë dhe duhet të lustrohet në sipërfaqen e dyshemesë. Për sipërfaqet që janë të prirura ndaj gërvishtjeve ose gërvishtjeve, prodhuesi rekomandon përdorimin e lustruesve. Megjithëse kjo nuk është një kërkesë e vështirë, nëse përdoren siç duhet, lustruesit e dyshemesë mund të ofrojnë një pengesë mbrojtëse dhe të përmirësojnë shkëlqimin dhe jetën e shërbimit të dyshemesë.

2. A duhet të përdor një lustrim me shpejtësi të lartë në lustrimin e dyshemesë për të përmirësuar shkëlqimin?

Nuk ka nevojë. Lustrim me shpejtësi të lartë do të bëjë që shtresa rezistente ndaj konsumit të depërtojë në shtresën bazë të dyshemesë dhe të dëmtojë dyshemenë. Lustrim me shpejtësi të lartë gjithashtu mund të shkaktojë ndarjen e shtresave të dyshemesë, duke çuar në shtrembërim. Rekomandohet që ta lustroni ngadalë dyshemenë në dyshemenë elastike LVT për të përmirësuar shkëlqimin.

3. Çfarë duhet të bëj kur shfaqen gërvishtjet ose konsumimi në dysheme?

Përdorni një leckë të thatë, fshesë ose përdorni një fshesë me korrent për të pastruar mbeturinat ose grilat në sipërfaqen e dyshemesë për të shmangur gërvishtjet sipërfaqësore. Nëse ka pasur gërvishtje ose konsumim, mund ta lustroni lehtë dhe dyshemeja do të duket e pastër si e re. Rregullime të tjera të thjeshta përfshijnë:

Përdorni llak ose izolues elastik të dyshemesë (pas pastrimit) për të fshehur konsumin më të vogël deri të mesëm. Mjeti për riparimin e njollave është gjithashtu shumë i dobishëm.

Nëse gërvishtjet janë të thella (të tilla si brazda, prerje ose gërvishtje), është më mirë të zëvendësoni dyshemenë. Ky proces është relativisht i thjeshtë. Veshja është e ngjashme me gërvishtjet e thella, sepse çdo gjë që shkakton konsumim (këpucë, karrige, karroca, etj.) mund të gjenerojë transferim nxehtësie dhe të dëmtojë shtresën e konsumimit. Zgjidhje të tjera përfshijnë ngjitjen e një topi tenisi në pjesën e sipërme të shkopit prej druri, fshirjen e shenjave të konsumimit ose përdorimin e jastëkëve të gomës për të fshirë zonat e konsumuara. Shenjat e thella të konsumit që dëmtojnë shtresën e konsumit mund të trajtohen me një lustrim dyshemeje. Nëse përdoret siç duhet, do të ndihmojë në minimizimin e dëmtimit të dukshëm.

4. A ndihmon dyshemeja elastike LVT në fshehjen e papastërtive apo konsumit?

Kur keni të bëni me papastërtitë, është mirë që menjëherë dhe shpejt. Prandaj, ne sugjerojmë që dyshemetë elastike LVT mund të përdoren në zona shumë të ndotura me trafik të lartë. Modeli i dyshemesë elastike të cilësisë së lartë ka një shumëllojshmëri tonesh ose tekstesh, të cilat mund të fshehin fare mirë gjurmët, gërvishtjet ose pluhurin e këmbësorëve. Sigurisht, përdorimi i dyshemeve me ngjyra të çelura do të ketë gjithashtu problemin që papastërtitë të mos kenë ku të fshihen, por mbani mend se derdhjet ose papastërtitë në dyshemenë LVT mund të fshihen lehtësisht.

Gjëja e rëndësishme për t'u mbajtur mend është se si të gjitha produktet e tjera të dyshemesë së fortë, dyshemeja elastike e shkallës së lartë është e ndjeshme ndaj konsumit normal, veçanërisht në zonat me trafik të lartë. Megjithatë, ndryshe nga shumë produkte të tjera aktuale të dyshemesë, dyshemetë elastike të shkallës së lartë pastrohen lehtë nga derdhjet, njollat, gërvishtjet ose gërvishtjet. Çelësi është të mbështeteni në bojën me cilësi të lartë që mbron dyshemenë dhe të ndiqni rekomandimet e përditshme të mirëmbajtjes për të gjetur mënyra për të minimizuar dëmtimet.